Byggsektorn

Provektor är sedan decennier en uppskattad partner för byggföretag med höga krav på kvalitet och kompetens. Vår bredd gör att du kan lösa nästan allt med bara en leverantör, med allt vad det innebär av sparad tid och sänkta totalkostnader.

Med egna resurser för konstruktion, byggnation och programmering ordnar vi allt du behöver, från koppar- och fibernätverk och elcentraler till maskininstallationer och övervaknings- och styrsystem för allt från belysning till värme och ventilation. Passagesystem och säkerhet i form av larm och övervakningskameror hör också till våra specialiteter som bidrar till tryggare miljöer, liksom utrustning för bekväm elbilsladdning.

Inom området energioptimering får vi naturligtvis inte heller glömma våra lösningar för egen produktion av solel. Genom vår ägare, det börsnoterade bolaget Soltech, har vi tillgång till den allra senaste tekniken – och den rätta kompetensen att bygga upp en kostnadsoptimerad, välfungerande och driftsäker anläggning. Det handlar nämligen sällan om att fylla taken till sista kvadratcentimetern med solpaneler. Det gäller snarare att hitta den rätta balansen mellan panelernas maxeffekt, byggnadens effektbehov och villkoren för försäljning av överskottsel till – här behöver du en partner som kan regelverken och vet vad som fungerar i praktiken.

Vi har förstås också lösningar för batterilagring och fasbalansering, som förbättrar ekonomin ytterligare och ökar oberoendet av yttre faktorer i en osäker framtid.