Vi hjälper dig med vägguttag för utemiljö.

Snyggt, lätt och säkert!

Lös utomhusbelysningen en gång för alla!

Varje år när man ska sätta upp belysningen på utegranen är det samma sak, kabeln räcker inte och så får man dra förlängningskabel långa sträckor och via gångstråk. Sätt upp ett vägguttag utomhus så blir det en enkel sak att få julgranen utomhus att lysa. Bra att ha även på sommarhalvåret när du ska använda dina eldrivna trädgårdsredskap.

Det här gäller när man ska montera vägguttag utomhus

  • Nätanslutna uttag i lågspänningsanläggningar antingen vara försedda med petskydd eller utföras eller placeras så, att risken för barnolycksfall begränsas.
  • Utomhusmontage får enligt bestämmelserna inte placeras lägre än 170 cm över marken om de inte är försedda med petskydd.
  • Uttagen ska alltid föregås av jordfelsbrytare med högst 30 mA märkutlösningsström.
  • Uttagen ska vara klassade lägst Säkerhetsklass IP44

Vi installerar ditt vägguttag utomhus

Som privatperson börjar du med att kontakta ditt närmaste Provektorkontor för hjälp. Personalen på din ort känner till förutsättningarna i ditt område och kan snabbt sätta sig in i dina önskemål och funderingar. Tillsammans planerar ni sedan en lösning och du får en kostnadsberäkning för genomförandet.

Elinstallation har varit grunden i Provektors verksamhet sedan starten 1949 så vi kan vår sak. Målet för oss är givet – nöjda kunder som vill återkomma med nya uppdrag!

En säker investering!

Välkommen att kontakta oss.

PS. Glöm inte att vara noggrann med att kontrollera att den belysning/ljuskälla du använder utomhus är anpassad för ändamålet.

Öppet Hus hos Provektor i Falköping

Välbesökt Öppet hus!