Stororder på drygt 20 miljoner till Provektor …


… när Biogasanläggningen i Götene börjar ta form!

Strax utanför Götene ”växer” den fram, steg för steg, Gasums stora biogasanläggning. Götene fick det slutgiltiga bygglovet i januari och nu är det full fart. Där kommer Provektor att tillbringa en hel del tid framöver.

Det är danska företag Lundsby Renewable Solutions som designar och levererar anläggning, från byggprocess till färdig biogas. Provektor är stolt underleverantör till Lundsby.

Teamet hos Provektor som jobbat med projektet – Erik Andersson, Affärsområdeschef Automation – Albin Johansson, Projektledare/Filialchef Skara – Elisabeth Nordberg, VD – Andreas Werner, Projektledare.

– Det har varit lång, lärorik och spännande process att ro i land detta projekt men, utan tvekan, värt varenda minut. Berättar en nöjd Andreas Werner, projektledare Provektor.

Erik Andersson, chef Automation är lika nöjd han:  – I botten ligger en genuin förstudie där vi bland annat varit på plats hos Lundsby i Danmark för att ta del av processen kring bygget samt lära känna kunden. Vi har även passat på att besöka Lundsbys färdigställda biogasanläggningar. Representanter från Lundsby har också varit hos oss och besökt anläggningar som vi byggt åt andra kunder.

Redan nu i juni drar projektet i gång för Provektors del. I genomsnitt kommer det att finnas 8 elektriker på plats i Götene och fler än det under hektiska tider. Sommaren 2024 ska anläggningen stå klar och ytterligare ett år senare ska den driftsättas.

– Vi är stolta och otroligt glada att ha fått detta förtroende. En stororder för oss och en trygghet inför hösten, säger en nöjd Elisabeth Nordberg, VD Provektor.

Biogas är ett helt förnybart och klimatvänligt bränsle. Anläggningen i Götene kommer främst att använda gödsel från jordbrukssektorn i närområdet som råmaterial. Anläggningen kommer att producera 120 gigawattimmar (GWh) flytande biogas (LBG) per år från 2025 och framåt.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!