Vårt uppdrag:

Elinstallation Säkerhet

Västergötlands museum

Skara 2015-2016


På Västergötlands museum i Skara görs utställningar och aktiviteter som inte bara ger besökaren en rolig upplevelse utan också är en källa till kunskap. Museets nuvarande basutställning ”Mellan is och eld” invigdes i januari 2011 och skildrar Västergötlands forntid genom en mängd föremål som den tidens människor lämnade efter sig. Museet har äran att visa upp de 3 000 år gamla och världsunika bronssköldarna från Fröslunda.

Uppdrag

Provektors utmaning var att skapa ett enkelt, effektivt och mer miljövänligt system för museet att styra belysningen. Målet innebar även att förstärka upplevelsen för besökarna.

Lösning

Lösningen blev ett styrsystem från Smart House med rörelsevakter som tänder upp belysningen i montrarna när besökare kommer in i rummet. I det så kallade sköldspelet där Fröslundasköldarnas historia berättas används lösningen för att styra flera moment. Systemet förenklar verksamheten, förstärker upplevelsen, sparar energi och är dessutom kostnadseffektivt eftersom det är lätt att installera, använda och kompletter

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!