Vårt uppdrag:

Elinstallation

Ingen slingsignal. Det fixar Kevin.

8 april 2023


Anledningen kan vara fler. Det vet Kevin. En strålande fredagsförmiddag tillsammans med Kevin bevisas detta.

Färden bär till Hjo där en robotgräsklippare strejkar. Kunden misstänker att det har med nya dragningen av grusgången att göra då man har flyttat begränsningskabeln för att anpassa den till nya gången. Kevin mäter och kan kvickt utesluta vissa delar av slingans sträckning. Tillsammans med kunden förstår man vart felet är och i detta fall är det ingen avklipp slinga utan helt enkelt en skarvklämma som inte var tillräckligt hopklämd och ej gav kontakt. Kvickt och snabbt fixat!

Vidare till Fagersanna och en annan robotgräsklippare som inte heller gör rätt för sig. Kevin kommer snabbt fram till att slingan är det inget fel på utan här är det helt enkelt transformatorn som gett sig. Kevin pratar med kund och beställer en ny transformator som kommer på plats inom några dagar.

Tredje stället, i Tibro, där har vi nya snyggt putsade gräskanter och här saknas slingsignal. Kevin går en sväng med kabelsökaren för att lokalisera kabelbrottet. Kabelsökaren tystnar och där har vi felet. Det går lätt att fiska fram en avklipp slinga under plattan. Upp med plattan, hitta andra kabeln och skarva ihop dem. Så var även det fixat. Kunskap, rutin och rätt verktyg! Kevin har alla tre!
Välkommen om du vill ha hjälp av Kevin eller någon av hans kollegor.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!