Vårt uppdrag:

Elinstallation Säkerhet

Gullspång Arena, en tältkonstruktion, en utmaning!

Gullspång / Töreboda 2021


I Gullspång har man länge saknat en stor gemensam idrottshall för till exempel sporter som innebandy, futsal, badminton, bordtennis och skytte. Nu finns lösningen, Gullspång Arena står snart färdig, en hall som mäter 30x70x7 meter. Café, konferensutrymmen, läktare och omklädningsrum finns också med i den nya hallen.

Provektor projekterar och utför elinstallationen.

Projektet drog igång för Provektor del mars 2020. En ordentlig utmaning då hallen är av tältkonstruktionDet innebär att det är en rörstomme som bär upp ytter- och innerduk och i det en innerbyggnad som ansluter till tältkonstruktionen. Vi tog fram en lösning enligt Svensk Standard, för allt från allmän kraft och belysning till inbrottslarm och passagesystem. Jonas Ericson, vår konstruktör i projektet har fått tänka till ordentligt på till exempel montagesätt, kanalisation och inte minst brandtätningar. När Jonas och Christoffer var nöjd och klar var det dags att involvera resten av teamet.

Christoffer Lundström, Teamleader Provektor, har varit ansvarig för projektet på tillsammans med Magnus Svensson som har varit på plats i arenan sen dag ett. De tillsammans med 3-5 kollegor har sett till att hålla de satta kraven: All belysning i arenan ska uppfylla de normer och riktlinjer som respektive idrott kräver, plus att all belysning samt passagesystem och inbrottslarm ska kunna skötas sektionsvis. Lite att bita i för Christoffer, Magnus och gänget!

När Arenan nu snart står klar så har Gullspång en fullfjädrad inomhus hall. Alla föreningar har med gemensam kraft och intresse, tillsammans med Gullspångs kommun, Riksidrottsförbundet, samt en privat donator (Christer Brandberg) sett till att arenan blivit till verklighet. Mycket av arbetet har skett ideellt och aktiviteten har varit stor under fredagskvällar och helger.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!