Vårt uppdrag:

Automation Elinstallation Säkerhet Sol & energilager

Frostaliden – smarta lösningar, full fart och inflyttning

Skövde 2018-2020


På Frostaliden i Skövde är det full fart med projekt i alla lägen. Från byggstart till inflyttningsklart. Här växer Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme fram. Det är Skövdebostäder som bygger sex stycken punkthus med totalt 189 lägenheter. Provektor finns på plats med 10 stycken medarbetare för tillfället.

De två första husen, etapp ett, är inom kort inflyttningsklara. Där läggs nu sista slutfinishen samtidigt som det jobbas på för fullt med etapp två och tre.

Många smarta och energibesparande lösningar finns i detta projekt. Självklart så finns det en hel rad med laddboxar eftersom efterfrågan på p-platser där elbilar kan ladda är stor. Givetvis så är alla tak på fastigheterna bestyckade med solpaneler, detta i kombination med att alla ljuspunkter är i LED-utförande gör att fastigheternas elförbrukning blir mycket låg.

Andra genomtänkta lösningar är till exempel sensorskydd på dörrarna till barnvagnsförråd för att undvika klämskador och passagesystemet har fristående stolpar som gör att det är lätt att nå när man kommer med barnvagn eller rullstol.

På etapp två arbetar Provektorgänget med att monterar elcentraler i lägenheter och fastighetsutrymmen, slangdragning i mellanväggar, kopplar dosor och drar stigarledningar. Detta samtidigt som kanalisation och stegar monteras i etapp 3. Fullt ös!

När projektet är färdig kommer det att ha monterats över 9000 apparatdosor, 4500 uttag, dragits 18 000 meter datakabel och 45 000 meter kraftkabel.

Allt ska vara klart 27 april 2020. Då är det inflyttning i de sista huset.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!