Vårt uppdrag:

Elinstallation Sol & energilager

Elbilsladdare har sin egen plats i idyllen!

TÖREBODA 2021


I en riktig idyll på landet i Moholm bor Eva och Mikael. Otroligt pittoreskt med stor tomt, där vissa av husen har anor sedan 1800-talet. Den nya elbilen ska laddas på ett effektivt och säkert sätt och man vill inte att den sitter på något av husen.

Vi gör alltid en HOMECHECK!

Innan installation var ”vår” Gustav på HOMECHECK och träffade Mikael som berättade om deras önskemål. De gick igenom utgångsläget och status på elskåp m m. Detta görs vid ett besök innan installation så vi har en gemensam målbild samt att arbetet ska ske snabbt, snyggt och effektivt.

Lösningen

För att få laddstationen på önskad plats fick först ett ”grävjobb” göras. En ”styr- och kraftkabel” har letts från elskåpet på husets baksida till den plats där laddaren ska vara. En sådan kabel har två funktioner, el och data i ett, vilket gör att man bara behöver dra en kabel.

Under HOMECHECKen noterade Gustav att elcentralen hade några år på nacken, den fungerade utmärkt men det var för trångt för att fylla på med fler moduler för säkringar. Detta löste han genom att bygga ut befintlig elcentral med en ny kapsling. När man gör det så ser man samtidigt till att lämna ca 30% ledigt för eventuella ytterligare behov framöver. Gustav hade tanke att man kanske önskade mer utebelysning och då ska det vara lätt att jobba vidare på det.

Nu står det en laddstation i trädgården hos Eva och Mikael. På önskad plats bland solrosor och timmerhärbre. Och är det så att man framöver skaffar ytterligare fordon som skar laddas så finns det gott om utrymme för det, både i trädgården och i elskåpet!

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!