Vårt uppdrag:

Elinstallation Sol & energilager

Asketorps Gård satsar på energilager inför framtiden

Asketorps Gård ligger strax utanför Skövde. Gårdens verksamhet består först och främst av äggproduktion med frigående höns. Den andra delen av verksamheten består av ekologisk växtodling som bedrivs enligt KRAV:s regler. Här finns även en populär gårdsbutik där du förutom ägg även hittar många andra lokalproducerade varor.

Redan idag producerar man solenergi på Asketorp och nu satsar man vidare inom ”grön energi” och installerar ett energilager.

– Vi har alltid varit måna om vår gård, vår miljö och våra djur. Det innebär att vi vill ligga i framkant med en varsam framfart. Vi investerade i solenergi för sju år sedan och nu känns det naturligt att ta nästa steg. Vi investerar i energilager för framtiden, säger Magnus Bertilsson på Asketorps Gård.

Partner på plats vid driftsättning

Från start till mål har Tobias Zetterberg och Anton Lundin från Provektor befunnit sig på Asketorp gård. De har tillsammans dragit kabel, monterat ihop, samt kopplat in energilagret. Vid tid för driftsättning var även Fredrik Erlandsson och Andras Åhman Dahlström från Provektor på plats samt Photomate. Photomate är distributionspartner samt servicepartner till Huawei och ansvarar för kontrollerna innan driftsättningen. Allt kontrolleras, mäts och dokumenteras noggrant innan driftsättning kan ske

Asketorps energilager ska stötta elnätet

I första hand ska energilagret stötta elnätet, men på sikt kan det även användas till att optimera energiförbrukningen genom att kapa energitoppar och på ett smartare sätt kunna styra sin förbrukning samt använda sin solenergi vid ett senare tillfälle.

Andreas Åhman Dahlström, Projektledare Provektor.
Investeringen som Asketorps Gård gör visar deras engagemang för att hålla anläggningen modern och energieffektiv, samtidigt som det bidrar till att driva den gröna omställningen framåt. Tillsammans med deras befintliga solcellsanläggning finns det många möjligheter för att energioptimera, både på kort och lång sikt. Detta är något som vi självklart har med i tanken tidigt i projekteringen. Att energilager är, och kommer vara, en stor betydande del av vårt elnät framöver är det få som tvivlar på.

Fakta om energilagret
Fabrikat: Huawei
Kapacitet: 97kWh 92kW/100kW

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!