HOMECHECK  – den bjuder vi på!
Lätt, snabbt och utifrån dina förutsättningar.

Ladda din elbil eller laddhybrid hemma.

Möjlighet att kunna ladda sin elbil hemma ökar värdet på din fastighet. Att installera en elbilsladdare innebär ett ökat eluttag i fastigheten. Husets vanliga eluttag bör inte användas för laddning av elbilar med hög effekt under en längre tid pga brandrisken.

Med en professionell installation behöver det inte leda till ett högre effektuttag eller högre elnätskostnader. Denna, så kallade, lastbalansering inom fastigheten kan antingen automatiseras eller styras manuellt om du låtit göra rätt installation och använt rätt produkter. Där finns vi för dig och vi vet vad som gäller!

HOMECHECK – den bjuder vi på!

Vi är auktoriserade elektriker och finns nära dig. Vi kan det här med elbilsladdare och säkra installationer. Vi hjälper dig från start till mål, till ett fast pris.

Vi föreslår den lösning som är bäst lämpad för dig och ditt hem. När du kontaktar oss för installation så bestämmer vi en tid då vi kommer förbi och kontrollerar förutsättningarna i ditt hem – en HOMECHECK. Vi identifieras ditt laddningsbehov, det kanske till exempel behövs en jordfelsbrytare eller en lastbalansering.

HOMECHECKen är en trygghet för båda parter. Vi vet vad som gäller när vi kommer nästa gång för installation och du som kund vet vad du har att för vänta och kommer att få. Vi bjuder på det extra besöket när du bokar din installation.

Vi arbetar med marknadsledande leverantörer av elbilsladdare (laddboxar och laddstolpar) och oavsett vilket varumärke du väljer så ser vi till att projektet flyter på från start till mål.

Homecheck utan installation debiteras löpande. Enbart homecheck omfattas inte av ”Grön teknik” avdraget men väl av rot.

Fördel att ha koll via app. • Övervaka laddarens status och fjärrstyr den. • Program för att ladda till lägre priser. • Visa statistik i realtid • Skydda din laddare genom att blockera den från oönskad användning

Grön teknik avdrag

Självklart gör vi grön teknik avdrag direkt på din faktura. Grön teknik är i grund och botten en teknik som är miljövänlig. Den skapas och används på ett sådant sätt att den bevarar miljön och jordens naturresurser. Det tycker vi på Provektor är bra och det vill vi främja!

Kontakta oss redan idag.

Väkommen att kontakta ditt närmaste Provektorkontor.


Förutsättningar ”grön teknik”

Installera ”grön teknik” – fungerar som rot! ”Grön teknik” är ett samlingsbegrepp för teknik som gynnar klimatet. Om du ska installera ”grön teknik” kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut och sköts av Skatteverket. Du som privatperson får avdraget direkt på din faktura från oss. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021.

Skattereduktionen gäller:
– Installation av laddningspunkt för elfordon
– Installation av solceller
– Hybridsystem (solceller och solfångare) förutsatt att minst 20 procent av energin som anläggningen producerar är el
– Lagringsmöjligheter för egenproducerad el

Precis som för övriga rotavdraget, måste du betala tillräckligt mycket skatt för att kunna ta del av det. Installatören måste även ha F-skatt. Maxbeloppet ligger på 50 000 kronor per år och person. Det gäller för både villaägare och dig som bor i bostadsrätt.

Vad gäller vid installation av laddstationer.
Skattereduktion ges med högst 50 procent av kostnaden för arbete och material. Laddningspunkten ska vara förberedd för elmätning och debitering av elkostnad.

Laddningspunkten ska ha med minst de uttag eller anslutningsdon som beskrivs i
1. standarden EN 62196-2 för elfordon av typ 2
2. standarden EN 62196-3 för elfordon av typ Combo

Här kan du läsa mer om hur skattereduktionen ”grön teknik” fungerar. Skatteverket.