Ladda batterierna
– lätt, snabbt och kompatibelt.

Ladda din elbil eller laddhybrid hemma.

Varför ska man installera en laddstation hemma? Säkerheten – husets vanliga eluttag bör inte användas för laddning av elbilar med hög effekt under en längre tid pga brandrisken. Laddboxar är till skillnad från vanliga eluttag gjorda för att klara höga effekter under lång tid. Och så är det är bekvämt att koppla in elbilen på laddning hemma.

Om du installerar ”grön teknik” kan du som privatperson från och med 1 januari 2021 få skattereduktion. För laddstationer kan du få upp till 50% av kostnaderna för arbete och material.

Vi hjälper dig från start till mål.

Vi arbetar med marknadsledande leverantörer av laddenheter (laddboxar och laddstolpar) och oavsett vilket varumärke du väljer så ser vi till att projektet flyter på från start till mål. Vi hjälper dig att identifiera ditt laddningsbehov och föreslår sedan den lösning som är bäst lämpad för ändamålet. Våra behöriga elektriker säkerställer att laddningen av din elbil eller laddhybrid sker utan risk för överbelastning av ditt befintliga elnät.

Fördela att ha koll via app.

• Övervaka laddarens status och fjärrstyr den. • Program för att ladda till lägre priser. • Visa statistik i realtid • Skydda din laddare genom att blockera den från oönskad användning

Installera ”grön teknik”

Installera ”grön teknik” – fungerar som rot!

”Grön teknik” är ett samlingsbegrepp för teknik som gynnar klimatet. Om du ska installera ”grön teknik” kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut och sköts av Skatteverket. Du som privatperson får avdraget direkt på din faktura från oss.

Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021.

Skattereduktionen gäller:
 • Installation av laddningspunkt för elfordon
 • Installation av solceller
 • Hybridsystem (solceller och solfångare) förutsatt att minst 20 procent av energin som anläggningen producerar är el
 • Lagringsmöjligheter för egenproducerad el

Precis som för övriga rotavdraget, måste du betala tillräckligt mycket skatt för att kunna ta del av det. Installatören måste även ha F-skatt. Maxbeloppet ligger på 50 000 kronor per år och person. Det gäller för både villaägare och dig som bor i bostadsrätt.

Vad gäller vid installation av laddstationer.

 • Skattereduktion ges med högst 50 procent av kostnaden för arbete och material.
 • Laddningspunkten ska vara förberedd för elmätning och debitering av elkostnad.
 • Laddningspunkten ska ha med minst de uttag eller anslutningsdon som beskrivs i
  1. standarden EN 62196-2 för elfordon av typ 2
  2. standarden EN 62196-3 för elfordon av typ Combo

Här kan du läsa mer om hur skattereduktionen ”grön teknik” fungerar. Skatteverket.