Ekonomichef till Provektor

Anställningsomfattning: Heltid   Anställningsform: Tillsvidare   Anställningsort: Skara


Ulf har bestämt sig för att gå i pension och det är han värd. Han har gjort ett förträffligt arbete men nu är det dags, och vi letar efter hans efterträdare. Vill du vara en del av ett inspirerande och affärsdrivet team? Brinner du för ledarskap och att göra bra affärer? Nu söker vi en Ekonomichef till Provektor Sweden AB!

Om rollen

I rollen som Ekonomichef ansvarar du för ekonomienhetens fortsatta arbete och utveckling. Du ansvarar för att ekonomin inom Provektor Sweden AB uppfyller de lagar och regler som finns samt de krav som ställs från moderbolaget i koncernen och företagets ledning.

Arbetsuppgifterna innebär att leda, fördela och utveckla arbetet inom ekonomigruppen bestående av tre medarbetare. Du ansvarar även för att utveckla företagets prognosarbete, ekonomirutiner samt implementera rutiner och rapportering initierade från koncernen. I rollen ingår även en plats i bolagets ledningsgrupp.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

  • Budget- och prognosarbete.
  • Moms och skatter.
  • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter.
  • Rapportering till ledning, styrelse och moderbolag.
  • Systemansvar för ekonomisystemen.
  • Driva fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen.
  • Ledningsgruppsarbete.
  • Affärsutveckling och att räkna på framtida affärer, projektutveckling m.m.
  • Personalansvar för ekonomi.
  • Internutbildning av rutiner och processer.

Din profil

Du ska ha akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet som ekonomichef med fullt personalansvar. Du har erfarenhet från entreprenadverksamhet och koncernredovisning. Vi ser även att du har goda kunskaper inom redovisning och controlling samt vana av att effektivisera processer inom ekonomistyrning.

Vi söker en person som är energisk, driven och vill vara med och förbättra Provektor. Du bör ha en stark analytisk förmåga samt vara kommunikativ och ansvarstagande. Det är viktigt att gilla att ha mycket kontakter, vara synlig i organisationen och tycka om att saker händer med fart. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi vill att du delar och passar in på Provektors värderingar, PEP.
• Partnerskap • Engagemang • Pålitlighet

Att arbeta på Provektor

Att arbeta på Provektor innebär att du får tillhöra ett team som ständigt vill förändra för att förbättra. Du leder ditt eget arbete under stor frihet där du själv styr mot tid, ekonomi och kvalitet avseende dina givna ansvarsområden. Tillsammans är vi intresserade av att ta fram det bästa hos varandra och värdesätter därför att både ge och ta emot feedback för såväl personlig utveckling och grupputveckling som företagsutveckling.

Vi är organiserade i en platt organisation för att åstadkomma korta beslutsvägar och vi lägger stort fokus på våra medarbetare och sammansättningen av våra projektteam. Vi prioriterar alltid en säker arbetsplats, både för oss själva och ute i våra projekt, genom hela processen.

Vi tar alla personligt ansvar för att uppnå vårt mål med nöjda och återkommande kunder.


Välkommen till Provektor

Låter detta spännande? Skicka in din ansökan i form av CV och ett personligt brev till HR, Stina Henriksson, e-post:

Nyfiken och har frågor? För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Elisabeth Nordberg, VD Provektor Sweden AB, e-post: , telefon +46 70 944 18 61

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 15 mars 2023.

Välkommen att kontakta oss!

Stina Henricsson

HR

+46 (0)709 55 55 11

Elisabeth Nordberg

VD

0709 44 18 61