Vi är din el- och automationspartner!

Provektor är en långsiktig leverantör av genomtänkta, hållbara helhetslösningar inom elinstallation, energiteknik, säkerhet och industriell automation, med alla kärnkompetenser i huset.


Vi är idag närmare 160 anställda fördelade på ett stort antal anläggningar runtom i Skaraborg och Sydsverige, och omsätter drygt 200 miljoner kronor per år. Du möter oss som lokalt förankrade aktörer med korta beslutsvägar, men hela tiden med tillgång till all den kunskap som byggts upp inom hela organisationen.

Omsättning

227 miljoner SEK

Anställda

Ca 160 st

ISO-Certifieringar

3 st

Antal projekt

300+

Ett modernt företag med komplett kompetens

Vår resa började redan 1949, då Sven Johansson startade sin elfirma i Skara – där huvudkontoret fortfarande är beläget. Tillväxten tog fart på allvar på åttiotalet, allt fler nya verksamhetsgrenar tillkom och 2010 bytte vi namn till Provektor. Det blev en markering av att elinstallation nu bara var ett av flera starka ben i ett modernt företag, med fokus på utveckling och effektivisering inom industrin och i bygg- och fastighetsbranscherna. Med egna resurser för konstruktion, programmering och elektromekanisk apparatbyggnation sticker vi ut från mängden – till nytta för dig.

2021 blev vi en del av börsnoterade Soltech Energy. Med Soltechs resurser i ryggen går vi vidare mot en ännu bredare och djupare kompetens och en ännu bättre service. Kort sagt – vi ska ligga i teknikens framkant i allt vi gör, allt med syfte att skapa hållbar lönsamhet för dig.

Mer än sju framgångsrika decennier i branschen ser vi som ett bevis för att vår strävan efter kvalitet i alla lägen, med långsiktiga och förtroendefulla kundrelationer, verkligen fungerar. Vi arbetar engagerat, lyhört och märkesoberoende för att i alla lägen kunna föreslå just de lösningar som är bäst för dig. Vi är helt enkelt inte nöjda förrän du är nöjd!

Provektors moderbolag Soltech är en väletablerad helhetsleverantör av energi- och solcellslösningar med kontroll över hela värdekedjan. Soltech utvecklar, säljer, installerar och optimerar grön teknik, allt från tak och fasader med fullt integrerade solceller till laddutrustning och batterilagring för offentlig sektor, industri, fastighetsägare och privatpersoner.

Företagsfakta

ISO-certifieringar

Utvecklas med oss, hos oss!

Att vara en del av det växande Provektorteamet är mycket mer än ett jobb. Hos oss blir du en viktig spelare i en stark gemenskap, med utrymme att utvecklas, att synas och att påverka. Här jobbar vi stolt mot gemensamma mål där alla hjälper alla. Vi är nämligen övertygade om att du gör ett bättre jobb om du trivs och är engagerad i jobbet, i kollegorna och i företaget. 

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!