Tobias fixade ETG-examen trots inställda slutprov pga Covid-19

Skam den som ger sig! Tillsamman med Jonas Bergstrand, filialchef Provektor Skövde, och Stina Henricsson, HR Provektor, fixade Tobias att ta sin ETG-examen trots inställda prov.

Tobias har tillsammans med sin familj bott i Stockholm i hela sitt liv. Men för en tid sedan  bestämde sig familjen för att flytta till sambons hemstad, Skövde.

Tobias gick då utbildning till installationselektriker på Lernia, Liljeholmen i Stockholm. Utbildningen tar 64 veckor och teori varvas med praktiska moment. Ganska snabbt bestämde han sig för att han vill ha en ETG-utbildning*. Lernia, Liljeholmen i Stockholm är ett av få utbildningsbolag som kan erbjuda en ETG-utbildning även för vuxna. Då avslutar man sin utbildning med ett speciellt examensprov, typ gesällprov.

Flyttlasset gick till Skövde och Tobias började sin praktiktid hos oss på Provektor i februari 2020. I april stod han färdig och klar för att göra ETG examen. Slutprovet ska göras på plats i skolan eller på praktikplatsen.

Otur för Tobias var att när han stod där färdig och klar med sin utbildning och sugen på att göra sitt prov, då hade Coronapandemin lett till att alla ETG-prov var inställda och uppskjutna i hela Sverige.

Men skam den som ger sig! Tillsamman med Jonas Bergstrand, filialchef Skövde, och Stina Henricsson, HR Provektor, fixades en ”vägg” att utföra slutprovet på samt att man fick instruktör Bernt Lathinen att ta sig till Skövde och låta Tobias genomföra sitt prov.

Och så klart att han fixade det!

Grattis säger vi, och hälsar Tobias välkommen till oss på Provektor.


*De elever som går den branschanpassade sin utbildning på ett ETG gymnasium får möjligheten att avsluta utbildningen med ett speciellt examensprov. Klarar man detta prov och övriga krav enligt ETG, går man ut skolan med ett godkänt certifikat från ECY. De elever som klarar ETG-kraven, erhåller sitt yrkesbevis (certifikat) i samband med sin examen. De elever som har fått sitt ETG certifikat ska inte anställas som lärlingar, lärlingstiden är redan klar!

Ahlsell gör reportage från Frostaliden i Skövde

Vi utökar vår verkstadsyta