Enda laddstationen anpassad för lastbilar…


… vid E20 mellan Göteborg och Stockholm?

Enkelt, snabbt och tillgänglig så kan man enkelt beskriva Skaras nya och snabbaste laddstation för lastbilar och bilar. Den är strategiskt belägen ett stenkast från E20. En väg som har stor betydelse för nationella och internationella godstransporter.

Stationen har DC-laddning med en effekt upp till 400 Kw per laddpunkt. Den enda laddstationen vid E20 mellan Göteborg och Stockholm som är anpassad för både lastbilar och bilar sägs det. Det finns idag 8 stycken laddpunkter – 4 för lastbilar och 4 för personbilar varav en för personbil med släp. Det är förberett för ytterligare 4 laddpunkter till personbilar.

Det är Khumbu Energy AB med Christer Kjellner i spetsen som står för satsningen. Provektor har fått förtroendet att genomföra projektet från start till mål. Ett spännande uppdrag och ett steg i rätt riktning för att främja hållbara transportlösningar i Sverige. I detta projekt har vi tagit in extra kraft från vårt systerbolag E-Mobility.

Christer Kjellner från Khumbu Energy AB. Fredrik Erlandsson, Chef Solenergi & Laddlösningar, och Michael Jensen, ansvarig installatör från Provektor.

Klart för laddning idag!

Idag är det invigning och vi bjuds på tårta och självklart passar vi på att ladda vår bil när vi är på plats! Asfaltering samt yttre gestaltning återstår och kommer att färdigställas under sommaren.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!