Vårt uppdrag:

Automation Elinstallation

Gamla tåg blir som nya hos BS Verkstäder

Falköping – löpande service


Att hålla järnvägens arbetsfordon i gott skick är BS Verkstäders kärnverksamhet. I lokstallet i Falköping tar man emot järnvägsmaskiner för reparation från hela Skandinavien. För att ”handskas” med fordon av denna storlek krävs stora utrymmen och mycket kraft. Anläggningen i Falköping består bland annat av ett rundstall med 24 platser, en huvudverkstad med två 120 meter långa spår och ett 600 meter långt provspår på bangården.

Det gäller att det fungerar som det ska hela tiden!

Därför finns ”vår” Fredrik Svensson till hands och på plats när det ”gäller”. Fredrik kan lokstallarna utan och innan, från 1989 har han traskat runt i lokalerna och umgåtts med personalen. Arbetsuppgifterna varierar från löpande service och installation till uppfräschning av de gamla anrika byggnaderna. Till viss del är han även inblandad i arbetsfordonens elinstallationer.

Fascinerade lokaler och tankar helt rätt i tiden.

Att komma in i lokstallarnas gamla lokaler är fascinerande. Gamla anor, stora maskiner och fordon i kombination med modern teknik. Arbetet här är som ett ”hantverk” och kräver specialkunskap. Att man tar vara på, restaurerar samt anpassar fordonen till nya behov och förlänger deras livslängd är ett arbetssätt helt rätt i tiden.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!