Vårt uppdrag:

Elinstallation

Mössebergsbagarens bullar ska fram i tid!

Falköping


Mössebergsbagaren är Falköpings största bageri, konditori och café samt länets 3:e största leveransbageri. Det bakas hela tiden, dag som natt! Det förbrukas ca 350 ton mjöl om året. 200 liter grädde och 200 kilo jäst per vecka. Det bakas 8000 tekakor och man gör 30 smörgåstårtor om dagen. Där till kommer alla andra former av bakverk. Man har även en stor butik med försäljning och café del. Där doftar det fantastiskt!

Det är många saker som ska fungera samtidigt i ett bageri, så som degblandare, kavlingsmaskin, jäsar, ugnar, vispmakin, frys- och kylrum med mera. Ett stopp kan bli förödande, det gäller att det rullar på.

Här kommer Provektors roll in.

Vi håller i servicen, hos Mössebergsbagaren. Vår Fredrik Svensson är ”hemtam” i lokalerna. Fredrik känner alla och alla känner Fredrik, så är det. Han har gått här i drygt 25 år. För att underlätta för Fredrik har har han fått ett ”eget” elektrikerkontor i direkt anslutning till bageridelen.

– Superbra, tycker Fredrik. Här har jag alla mina ”bageriverktyg”. Dom använder jag bara här, inte på andra jobb. Jag kan ”rycka in” med kort varsel och jag vet att alla verktyg jag behöver finns på plats, fortsätter han. Strular det till exempel med brödlinjen, som består av sex olika maskiner, så måste det gå undan. Degen får INTE börja jästa, den ska in i kylen och vila till det är dags att bli en ”bulle”.

Tack och lov så är det inte så mycket ”akututryckningar”. Har man ett ständigt underhåll förbygger man problemen, men visst har det hänt att det har blivit några sena kvällar eller tidiga morna. Klart att bullar och bakverk måste fram i tid!

Mössebergsbagaren och Provektor ligger ett stenkast ifrån varandra i Falköping. Smidigt! Men när vi talar med Per Sanfredsson, VD:ns högra hand, på Mössebergbagaren så visst håller han med om att det är en fördel men viktigast är tryggheten att ha någon som Fredrik som kan maskiner och lokaler utan och innan och alltid ställer upp.

– Fredrik är här hos oss minst ett par gånger i veckan. Han vet vad han ska göra och har koll på läget, och ja, han gillar bullar! säger Per.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!