Vårt uppdrag:

Elinstallation

Belysning av stenbron i Resville

Lidköping 2017


En mil utanför Lidköping, längs ån Flian finns den lilla byn Resville. Det är en gammal kvarnby med diverse smågårdar och hus men framför allt en otroligt vacker gammal landsvägsbro från 1860-talet.

Uppdrag

Destination Läckö-Kinnekulle AB har i samverkan med Resville Bygdegille under två års tid jobbat med att få Resville, med sin unika naturmiljö och historiska lämningar, bli ett attraktivt besöksmål på Lidköpings landsbygd. De tre centrala delarna kring Resville som man haft fokus på är den historiska naturstigen, byns kvarnmiljö och därtill den gamla vackra stenbron belysts så den kan ses fler timmar om dygnet.

Lösning

I Provektors uppdrag att belysa bron har man fått ta extra hänsyn till att bron är K-märkt vilket innebär att bron inte får belastas med till exempel tunga liftar och ställningar. Som lösning har man använt vadarbyxor för att montera armaturer i valven och specialbyggda stegar för montering av armaturer på brons sidor. Projektet har genomförts i tre etapper – provbelysning, installation och finjustering. I brons närhet finns flera boende att ta hänsyn till. De vill inte ha bländande ljus in i sena hem på kvällarna. I projektet ingick också att färgsätta alla skyddsrör som omger elkablarna – allt för en samklang av nyanser.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!