Nytt läge för Provektor! Nu händer det grejer!

Efterfrågan på solenergi har ökat markant och de senaste åren… 

… och där ska vi vara med och konkurrera. Det känns som ett rejält kliv in i framtiden när vi nu blir en del av Soltech koncernen. Med vår nya ägare kommer vi att få vara med på en resa där solenergi är en självklar integrerad del i vardagen.   

Noga övervägande och rätt köpare gjorde att vi bestämde oss för att sälja Provektor till Soltech.

Det är Soltech Energy som är förvärvare, Sveriges ledande helhetsleverantör inom solenergi. Soltech är ett börsnoterat företag med ca 60 000 aktieägare och ett marknadsvärde på ca 2,2 miljarder kronor. Affären offentliggörs idag, måndag den 8 mars 2021. 

Under de senaste åren har Provektor vuxit kraftigt genom både förvärv och nyetableringar. Idag finns vi på elva orter i Skaraborg med huvudkontor i Skara. 

En framgångsfaktor för Provektor är att all nyckelkompetens finns inom företaget. Detta var något som Soltechs identifierade och kontakt togs med Kenneth. Provektor ses som ett perfekt komplement till koncernens övriga bolag.   

Andreas Werner, Bengt Karlsson, Emil Frid, Kenneth Johansson, VD, Provektor Sweden AB. Stefan Ölander, VD Soltech Energy Sweden AB. Christer Larsson, Förvärvschef, Soltech Energy Sweden AB

Detta innebär inte att du blir av med varken Bengt, Andreas, Emil eller Kenneth! 

De kommer att finns på plats precis som vanligt, liksom alla andra på Provektor. Vi fortsätter jobba på och hoppas att vi snart kan ses.  

Vi går in i en spännande tid med en stark ägare i ryggen! 

Länk till pressmeddelande.

________________________________________________________________________

Om Soltech Energy Sweden AB (publ)
Soltech är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solenergilösningar för våra kunders behov. I koncernen ingår dotterbolagen Advanced Soltech Sweden AB (publ) där den kinesiska satsningen bedrivs, Soltech Sales & Support, NP-Gruppen, Swede Energy Power Solutions, MeraSol, Soldags, Takorama, Fasadsystem, Measol, Takrekond, Din Takläggare, Annelunds Tak, Ljungs Sedum samt Provektor. Soltech Energy Sweden AB (publ), handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet SOLT och har cirka 60 000 aktieägare. Mer om Soltech. 

Vi gillar el!

Dags för Sommartid. Passa på att testa din jordfelsbrytare!