Vårt uppdrag:

Sol & energilager

Abboten – Sol i bostadsområde


Centrumbostäder i Skara Ab har i en av fastigheterna i bostadsområdet Abboten låtit installera solenergi. Man startar med denna fastighet för att se hur det fungerar och vad det genererar. Huset har 18 lägenheter, 21 studentrum samt 6 garage.

Här har vi slagit ihop 2st fastighetsabonnemang till ett stort som vi anslutet ferroampen mot. Detta gör att vi kan gå ner i huvudsäkringen med hjälp av faskompensering. Detta möjliggörs tack vara att Ferroamp kan fördela ut strömmen till den fas som behöver den mest även utan solproduktion, vilket resulterar i att vi får en jämn belastning från nätet trots sned belastning i huset.

Ex. på förbrukare på fastighetsabonnemanget är 2st tvättstugor med torkrum, ventilationsaggregat, frånluftsvärmepumpar och allmän belysning.

Med Ferroamp så kan vi/kunden göra olika analyser baserad på fastighetens elförbrukning, vi kan bland annat se hur belastningen per fas ligger och om det finns möjlighet att via fasbalansering kunna jämna ut dessa så att vi kan säkra ner abonnemanget en eller ett par storlekar. Vi kan även få ut analys på vad ett ev. batteri skulle kunna göra för systemet, ex. storlek på batteriet och hur mycket detta skulle kunna minska ström topparna, för att ytterligare kunna gå ner i abonnemangsstorlek

Fakta om Abboten
Effekt: 54 kWp
Beräknad produktion: 45 517 kWh/år
Vädersträck: Öst/väst
Antal paneler: 120 st
Panelmodell: Jinko Tiger Pro
Växelriktare: Ferroamp EnergyHub 49 kW (28 kW + 21 kW)
Yta: 259 m²
Montagesystem: Veland stål, Papp tak

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!