Lätt och smidigt utan nycklar hos BRF Vallsängen!


Skövdes största bostadsrättsförening satsar på passage- och bokningssystem!

HSBs BRF Vallsängen är ett fint och välplanerat bostadsområde i Hentorp strax utanför Skövde. 18 stycken hus med sammanlagt 346 lägenheter får nu passage- och bokningssystem. Detta är Provektors största uppdrag inom ”passage & säkerhet” hittills. Ett ordervärde på drygt 3 miljoner.

Smidigt och bekvämt

Beslutet att inskaffa passagesystem var tämligen enkelt för styrelsen i BRF Vallsängen. Borttappade nycklar blir ett minne blott och tryggheten med smidiga passeringar för de boende är ett stort plus. Genom digitala tavlorna i trappuppgångarna kommer information nå de boende mycket lättare och smidigare.

Nu förses alla 45 trappuppgångar i Vallsängen med passagesystem inklusive porttelefon samt informationstavlor med trapphusförteckning och tvättstugebokning. Även källardörrarna i fastigheterna får passagesystem.

Just nu är det mellan 4 – 6 elektriker på plats i Vallsängen. David Landén, projektledare, ser till att allt rullar på som det ska, här tillsammans med Jesper Arnerfors och Tobias Jarnemyr. I mål ska vi vara under sommaren 2024.

Uppstartsmöte med användarna

I projektet har vi arbetat tillsamman med Lena Flink, förvaltare på HSB, samt Vallsängens styrelse. Ett grundupplägg togs fram utefter de förutsättningar vi fått och därefter bjöd vi in till ett möte. Ett möte där alla fick ställa frågor, komma med förslag och se möjligheter. Vi vet att förutsättningar och behov kan förändras snabbt och då vill vi att det ska finnas med i beräkningarna från början.

Moderna tekniken med möjligheter

Grundtanken utvecklades. Vi gjorde en uppgradering av vårt förslag tillsammans med Lena Flink och styrelsen. Resultatet blev en riktigt bra lösning som nu är i full gång att sjösättas. Utbudet i Vallsängen är stort. Det finns till exempel gym med relaxavdelningar, ”mekgarage” för bilar och cyklar, biltvätt, egen tennisbana, gemensamhetslokal, grillplatser och boulebana. Det är bra att ha i åtanke att förändringar kan ske.

Nu finns alla möjligheter att bygga på och bygga ut säkerhetssystemet hos BRF Vallsängen i framtiden.

Läs mer om passage och säkerhet.

Nyfiken på Provektor? Hör av dig så berättar vi mer!