Vi expanderar och kliver utanför vår ”comfort zone” – Skaraborg.

Kompetens går helt klart före geografiskt läge!

Vi tar nästa steg i utvecklingen. Branschen växer och efterfrågan på grön teknik är oerhört stark. Att växa och utvecklas har alltid varit en stark drivkraft hos Provektor.

– ”Principen” att endast finnas i Skaraborg släpper vi gärna, när det tillför kunskap och kompetens till Provektor, säger Kenneth Johansson, VD Provektor. Finns möjligheten så tar vi den.

Det är Trönninge El i Halmstad med 6 anställda som från och med 1 juni 2022 blev en del av Provektor. Trönninge El är erkänt duktiga på solenergi och det välkomnar vi med glädje. Efterfrågan på solenergi och installationer är oerhört hög och det lär inte minska. Detta ger oss möjligheten att raskt stärka teamet och kan växla upp ytterligare inom grön teknik.

Kenneth Johansson, VD Provektor berättar vidare.
– Nu breddar vi vår verksamhet ytterligare och välkomnar Trönninge El till Provektor. Det här är ett strategiskt förvärv i vår expansion och vi är glada över att Soltech ger oss möjlighet till detta.


Soltechkoncernen gör ett bolt on-förvärv

Det är Soltech Energy Sweden som har gjort ett tilläggsförvärv och förvärvat 100 procent av aktierna i Trönninge Elektriska AB (Trönninge El). Provektor har varit en del av Soltechkoncernen sedan mars 2021.

Soltech har en offensiv tillväxtstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Koncernen gör tilläggsförvärv, så kallade bolt on-förvärv, för att stärka befintliga bolag inom koncernen. Trönninge El beräknas bidra med ca 11 MSEK i omsättning under 2022. Förvärvet finansieras helt ur egen kassa och med nyemitterade Soltech-aktier.

 – Vi har en uttalad ambition att ständigt vårda, utveckla och stärka våra befintliga dotterbolag. Något som det här tilläggsförvärvet går helt i linje med. Trönninge El är ett välskött bolag som har en lång erfarenhet av att samarbeta med Soltechbolagen och jag vill varmt välkomna dem till koncernen, säger Stefan Ölander, VD på Soltech Energy.

Pressmedelande Soltech

Pressmedelande Provektor

Vara på fram march!

Vi hjälper Sundlings att förgylla biobesöken!