Varför jobbar du på Provektor?

Vi pratar med några av våra medarbetare om vad de gör och  varför de jobbar hos oss.

Martin Johansson

Elkonstruktör Anställningsår: 2004 Anställningsort: Skara

Ordning satt i system – bra balans mellan ankor och mjukvara

Som elkonstruktör på Provektor är den ena dagen inte den andra lik. När Martin klev innanför dörren den 27 december 2004 hade han sökt jobbet som installationselektriker men fick frågan om han ville satsa på att bli elkonstruktör, varför inte tänkte Martin, och sedan 2005 är det hans profession.

Finns inte en mjukvara som han inte hanterar, att man ena dagen konstruerar apparatskåp till en sotningsstation och den andra arbetar som rådgivande konsult kring maskinsäkerhet gör inte saken sämre. Martin brinner för system, han är systemansvarig för ISO (Provektor är certifierade i kvalitet, miljö och arbetsmiljö) han håller utbildningar och föredrag gällande maskinsäkerhet, riskbedömer, dokumenterar och gör bruksanvisningar utifrån gällande CE-märkningsnormer. Som sagt, varierande dagar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det aldrig är enformigt, arbetsuppgifterna varierar, uppdragen varierar, utmaningarna varierar – det passar mig!
Vid frågan om Martin har funderat på om han ville byta jobb (inom Provektor alltså) var svaret på den frågan NEJ, jag har alldeles för roligt där jag är just nu.

Vad gör du på din fritid?

Det blir en livsstil och fritidssysselsättning att leva på landet. Senaste hobbyn i familjen är att föda upp Mignonankor, värmelampan och äggkläckningsmaskinen är installerade och ankdammen ligger klar sedan några år.

Trädgården är full av spännande, ovanliga växter, tex ginkoträd varför inte när man kan? Säger Martin. Livet på landet, umgås med vänner och familj, ta hand om våra djur – det är det bästa jag vet!

Niclas Björkdahl 

Projektledare Konstruktion/Verkstad Anställningsår: 1997  Anställningsort: Skara

Ordning och reda, alltid ägg till frukost.

1997 startade Niclas sin bana på Provektor, på den tiden hette företaget Johanssons El. Han inledde med att vara serviceinstallatör hos våra industrikunder i något år. Han har även hunnit med att jobba i flera stora projekt vid ombyggnationer av olika reningsverk runt om i Sverige.

I början av 2000-talet ville Niclas börja arbeta i verkstan, som skåpsbyggare och så klart skulle han det! Niclas blev snabbt en kravställare mot vår konstruktionsavdelning och idag har Niclas ”bytt sida” – han jobbar på konstruktionsavdelningen, han jobbar som kundkontakt till flera stora kunder, konstruerar apparatskåp och håller mycket av avdelningens kontakt med Verkstan.

Just nu jobbar Niclas även en del med verksamhetsutveckling och logistikflöden, så jag kände att min fråga inte var helt obefogad när jag fråga är du verkligen projektledare?
Noop svarade Niclas, jag har fri roll på mittfältet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mitt jobb är flexibelt och omväxlande och jag kan göra som jag vill – kanske inte är riktigt sant – men med en chef som säger ”Du vet vad du har att göra” och som litar på att det blir gjort så funkar det! Jag har i alla fall aldrig långtråkigt på jobbet.

Vad gör du på din fritid?

Ernst släng dig i väggen – I Niclas har du en elektriker, snickare och inredningsarkitekt. Senaste projektet är att bygga om sitt nyinköpta hus på landet mellan Skara och Lidköping. När han är ledig på riktigt, så tar han gärna en sväng i skogen på sin MTB eller bara kopplar av i sommarstugan. (Kan ju nämna att favoritlaget är Liverpool även om han helst inte vill prata om det).

Albin Johansson

Platsansvarig Provektor Vara  Anställningsår: 2010  Anställningsort: Skara/Vara

Har man vilja och envishet får man möjlighet. 

2010 fick Albin fast anställning som lärling hos oss. Han hade jobbat alla sommarlov och gjort praktikperioderna här när han gick elprogrammet på gymnasiet. Albin började i verkstan med skåpsbyggnation och lärde sig grunderna och ”massor” som han säger själv.

Därefter har han jobbat som installationselektriker, automationselektriker, ledande montör, projektledare och just nu är han ansvarig för vår filial i Vara. Som platsansvarig har man det övergripande ansvaret för personalen på plats, resursfördelning, pågående projekt, kunder och leverantörer – som att driva ett helt eget företag!

Ska bli spännande att se vilken riktning Albins bana tar på Provektor, möjligheten för andra positioner är ju inte uttömda ännu!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag har så bra arbetskollegor, vi är ett ”gôtt gäng”. Arbetet är omväxlande, det gillar jag.

Vad gör du på din fritid?

På fritiden umgås jag mest med min familj och våra vänner. När väder och tid tillåter kanske jag tar en sväng på min hoj, eller ger mig ut skogen – älgjakten är ju alltid en höjdpunkt!

Joel Boo

Elektriker Anställningsår: 2018  Anställningsort: Lidköping

Efter gymnasiet ville jag jobba på ett företag där det finns möjlighet att prova på och lära sig olika saker i yrket. Och så har jag möjlighet att gå vidare i yrket, Provektor satsar på sin personal och har  har många fördjupningsutbildningar och vidareutbildar dem som är beredda att satsa och vill.

Vad är din arbetsuppgifter?

Jag jobbar med installation på entreprenader och en del uppdrag på vårt kommunavtal i Lidköping.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att det finns så många olika uppdrag och kunder med olika behov så att jag kan lära mig mer och inte fastnar i ett fack.  Vi är ett bra gäng också, så oavsett om jag jobbar med mina kollegor i Lidköping eller på någon av våra andra orter så vi känns vi som ett team.

Vad gör du på din fritid?

Jag har precis bytt lägenhet så jag lägger en del tid på att fixa hemma just nu. Annars så styrketränar jag en del och umgås med mina kompisar.

Lars Johansson

Serviceelektriker Anställningsår: 2010  Anställningsort: Skara

Jag har jobbat som elektriker både som anställd och egen företagare i många år och kände att jag ville ha en förändring. Nu arbetar jag i ett företag där jag har varierande arbetsuppgifter och roliga uppdrag.

Vad är din arbetsuppgifter?

Jag är serviceelektriker och utför alla möjliga uppdrag. Främst hos fastighetsförvaltare men också hos företag som behöver installationsarbeten och hemma hos privatpersoner.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det finns mycket som är bra, men bäst är nog att vi har frihet under ansvar. Jag har kontakt med nästan alla kunder och planerar mina jobb själv. Givetvis hjälper jag också mina arbetskamrater ibland, med allt från planerade installationer till mer akuta uppdrag – men i stort är jobbet väldigt fritt. Det passar mig.

Vad gör du på din fritid?

Umgås gärna med vänner när jag hinner och jag åker MC. Finns inget som mäter sig med att sätta sig på en ”nymekad” hoj som man vet är i toppskick och sen är det bara att köra.