Varför jobbar du på Provektor?

Vi pratar med några av våra medarbetare om vad de gör och varför de jobbar hos oss.

Niclas Björkdahl 

Projektledare Konstruktion/Verkstad Anställningsår: 1997  Anställningsort: Skara

Ordning och reda, alltid ägg till frukost.

1997 startade Niclas sin bana på Provektor, på den tiden hette företaget Johanssons El. Han inledde med att vara serviceinstallatör hos våra industrikunder i något år. Han har även hunnit med att jobba i flera stora projekt vid ombyggnationer av olika reningsverk runt om i Sverige.

I början av 2000-talet ville Niclas börja arbeta i verkstan, som skåpsbyggare och så klart skulle han det! Niclas blev snabbt en kravställare mot vår konstruktionsavdelning och idag har Niclas ”bytt sida” – han jobbar på konstruktionsavdelningen, han jobbar som kundkontakt till flera stora kunder, konstruerar apparatskåp och håller mycket av avdelningens kontakt med Verkstan.

Just nu jobbar Niclas även en del med verksamhetsutveckling och logistikflöden, så jag kände att min fråga inte var helt obefogad när jag fråga är du verkligen projektledare?
Noop svarade Niclas, jag har fri roll på mittfältet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mitt jobb är flexibelt och omväxlande och jag kan göra som jag vill – kanske inte är riktigt sant – men med en chef som säger ”Du vet vad du har att göra” och som litar på att det blir gjort så funkar det! Jag har i alla fall aldrig långtråkigt på jobbet.

Vad gör du på din fritid?

Ernst släng dig i väggen – I Niclas har du en elektriker, snickare och inredningsarkitekt. Senaste projektet är att bygga om sitt nyinköpta hus på landet mellan Skara och Lidköping. När han är ledig på riktigt, så tar han gärna en sväng i skogen på sin MTB eller bara kopplar av i sommarstugan. (Kan ju nämna att favoritlaget är Liverpool även om han helst inte vill prata om det).

Joel Boo

Installationselektriker Anställningsår: 2018  Anställningsort: Lidköping

Här har jag utvecklingsmöjligheter och ett bra gäng arbetskamrater.

Efter gymnasiet ville jag jobba på ett företag där det finns möjlighet att prova på och lära sig olika saker inom yrket, men innan jag går vidare ska grunderna sitta ordentligt. Just nu jobbar jag med installation på entreprenader och en del uppdrag inom kommunavtalet i Lidköping. När det är dags, så har jag möjlighet att gå vidare i yrket, Provektor satsar på sin personal och har många fördjupningsutbildningar och vidareutbildar dem som är beredda att satsa och vill.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att det finns så många olika uppdrag och kunder med olika behov så att jag kan lära mig mer och inte fastnar i ett fack. Vi är ett bra gäng också, så oavsett om jag jobbar med mina kollegor i Lidköping eller på någon av våra andra orter så vi känns vi som ett team.

Vad gör du på din fritid?

Jag har precis bytt lägenhet så jag lägger en del tid på att fixa hemma just nu. Jag fiskar gärna, styrketränar en del, och umgås med mina kompisar.
Min mamma tycker att jag ska hälsa på lite oftare *red anmärkning

Albin Johansson

Provektor Skara Anställningsår: 2010  Anställningsort: Skara/Vara

Har man vilja och envishet får man möjlighet. 

2010 fick Albin fast anställning som lärling hos oss. Han hade jobbat alla sommarlov och gjort praktikperioderna här när han gick elprogrammet på gymnasiet. Albin började i verkstan med skåpsbyggnation och lärde sig grunderna och ”massor” som han säger själv.

Därefter har han jobbat som installationselektriker, automationselektriker, ledande montör, projektledare och just nu är han ansvarig för vår filial i Vara. Som platsansvarig har man det övergripande ansvaret för personalen på plats, resursfördelning, pågående projekt, kunder och leverantörer – som att driva ett helt eget företag!

Ska bli spännande att se vilken riktning Albins bana tar på Provektor, möjligheten för andra positioner är ju inte uttömda ännu!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag har så bra arbetskollegor, vi är ett ”gôtt gäng”. Arbetet är omväxlande, det gillar jag.

Jag är helt klart beredd att ta nästa steg inom Provektor och det satsar jag på att göra i början av 2022. Jag tänker dra nytta av min vilja och envishet!

Vad gör du på din fritid?

På fritiden umgås jag mest med min familj och våra vänner. När väder och tid tillåter kanske jag tar en sväng på min hoj, eller ger mig ut skogen – älgjakten är ju alltid en höjdpunkt!

Lars Johansson

Serviceelektriker Anställningsår: 2010  Anställningsort: Skara

Frihet under ansvar, det funkar för mig!

Jag har jobbat som elektriker både som anställd och egen företagare i många år och kände att jag ville ha en förändring. Nu arbetar jag i ett företag där jag har varierande arbetsuppgifter och roliga uppdrag. Som serviceelektriker utför jag alla möjliga uppdrag. Främst hos fastighetsförvaltare men också hos företag som behöver installationsarbeten och hemma hos privatpersoner. Dubbelt, står samma i stycket under.

Vad är din arbetsuppgifter?

Jag är serviceelektriker och utför alla möjliga uppdrag. Främst hos fastighetsförvaltare men också hos företag som behöver installationsarbeten och hemma hos privatpersoner.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det finns mycket som är bra, men bäst är nog att vi har frihet under ansvar. Jag har kontakt med nästan alla kunder och planerar mina jobb själv. Givetvis hjälper jag också mina arbetskamrater ibland, med allt från planerade installationer till mer akuta uppdrag – men i stort är jobbet väldigt fritt. Det passar mig.

Vad gör du på din fritid?

Umgås med vänner, tar gärna en golfrunda för att slipa på handicapet och när jag hinner kör jag MC. Finns inget som mäter sig med att sätta sig på en ”nymekad” hoj som man vet är i toppskick och sen är det bara att köra.

Labinot Deligi

Tekniker Anställningsår: 2015  Anställningsort: Skara

Man måste våga och vilja!

”Det går inte” finns inte i Labinot’s vokabulär, eller ”Notti” som vi känner honom som. Notti jobbar som tekniker i vår skåpsbyggarverkstad.

Notti kom till Sverige från Kosovo den 15 mars 2015, den första april började han jobba som städare på Provektor. Notti har aldrig varit rädd för att jobba eller ta i, han började redan som 10-åring med att hjälpa till och försörja familjen hemma i Gjilani. Notti är elektriker i grunden och jobbar nu som tekniker i vår skåpsbyggarverkstad. Målet är att komplettera sitt certifikat och få jobba som service elektriker i Sverige. Även om det är lite klurigt att konvertera sin behörighet är vi helt övertygade om att är det någon som löser det så är det vår Notti!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är mycket som är det bästa med mitt jobb! Fantastisk arbetsmiljö, vi är en bra grupp i verkstan, vi samarbetar jättebra.  Uppdragen varierar och det gör också att det blir roligt på jobbet – jag har aldrig tråkigt!

Vad gör du på din fritid?
Tränar på gym, det är bra att vara i fysiskt god form i mitt jobb. Sedan har jag och min sambo hittat något som vi kan göra tillsammans – vi fiskar! Det är en så härlig fritidssysselsättning, man får vara ute i naturen och det enda man tänker på är om det ska nappa – fullständig avkoppling! Och sen så har jag ett mål avslutar Notti, jag ska köpa ett hus här i Skara. Skara är min nya hemstad och här ska jag stanna!